Delta wil grootste zonnepark van Nederland bouwen in Zeeland

AMSTERDAM – Energieconcern Delta wil een zonnepark bouwen met een vermogen van maar liefst 18 megawatt in Zeeland.

Een zonnepark van dichtbij
C: Windwärts Energie GmbH

Dit blijkt uit gegevens van de gemeente Tholen, waar het project moet worden gebouwd.

Het project krijgt een grootte van 23 hectare. Met een vermogen van 18 megawatt zou het zonnepark het grootste van Nederland zijn.

Zonnepark Ameland, dat eerder nog het grootste project was, heeft een vermogen van 6 megawatt, hoewel voor dit project al groen licht is gegeven door de gemeente op het eiland.

Rendabel

Voor het zonnepark op Tholen moet nog het bestemmingsplan worden gewijzigd. Op dit moment is de grond aangewezen voor agrarisch gebruik.

Er zijn nog maar weinig zonneparken in Nederland omdat ze vaak niet rendabel kunnen worden geëxploiteerd. Volgens de initiatiefnemers van dit project is dit met de huidige zonnetechnologie inmiddels wel mogelijk om te doen, hoewel er wel een subsidie wordt aangevraagd van de SDE+.

Meerdere kleine locaties

Verder zou een groter zonnepark ook veel voordeliger zijn dan meerdere kleine locaties op daken. Doordat de elektriciteit op hoger spanningsniveau wordt aangeboden is er minder transportverlies.

Zeeland zou ook een ideële locatie zijn. De provincie krijgt van alle regio’s de meeste zonuren. Verder is de precieze locatie op Tholen ook geschikt door de schaduwvrije omgeving en 2 hoogspanningsaansluitingen vlakbij de beoogde locatie.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!