Desertec ziet opnieuw partner vertrekken

AMSTERDAM – Het Duitse concern Bosch trekt zich ook terug uit het Desertec-project. De “economische condities” zouden het niet toelaten om door te gaan met het project.

Een CSp-spiegel in de woestijn Dit bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover persbureau Reuters. Aan het einde van het jaar stopt Bosch ermee.

Eerder trok Siemens zich al terug nadat het aankondigde alle activiteiten in zonne-energie te verkopen. Ook ondervindt het project problemen door het dwarsliggen van Spanje. Het land geeft nog geen goedkeuring voor een stroomkabel van Noord-Afrika naar het Iberisch schiereiland.

Naast Bosch, de grootste auto-onderdelenfabrikant ter wereld, en Siemens zijn andere aandeelhouders van het project de Duitse verzekeraar Munich Re, E.ON, RWE en Deutsche Bank.

Grote zonneparken in Noord-Afrika

Desertect is opgericht in 2009 onder leiding van Paul van Son. Het project omvat het plaatsen van grote zonneparken in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In 2050 zou Europa een vijfde van alle stroom uit de woestijn moeten halen.

Desertec zou een gepland budget moeten krijgen van opgeteld 400 miljard euro, maar de ambitieuze plannen zijn naar verluidt al in de steek gelaten. Het project zou te groot zijn en ook inmiddels te risicovol door de Arabische lente.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Siemens

8 gedachten over “Desertec ziet opnieuw partner vertrekken

 • 15 oktober 2018 om 04:50
  Permalink

  樓宇或私人 … 按揭計劃. 星展為您提供一站式置業及財務方案. 有關住宅按揭貸款產品資料 … 貸款額高達物業買入價或估值60,以較低者為準; 按揭年期長達30年 …

 • 16 oktober 2018 om 02:20
  Permalink

  TULIP HIFU療程屬非侵入性及非手術的緊膚修身治療,獲歐盟CE、韓國KFDA、GMP、ISO9001、ISO13485等認證,安全可靠。 Tulip的DUAL HIFU精細技術,對面部和眼部治療特別有效;另外,TULIP FB有的13mm及7mm STAMP蓋印式治HIFU治療頭設計,眼、面以外部位,同時具「造身」效果。TULIP【DUAL HIFU高能量聚焦超聲波平台】【特點】- 非手術、非侵入性緊膚治療- 適用於任何膚色肌膚- 治療更精確、更安全- 備有7mm及13mm治療頭,可收緊腹部、臀部、手臂等鬆弛肌膚 【治療目的】- 緊緻肌膚- 提升輪廓- 減淡皺紋- 重塑輪廓線條- 嫩膚亮肌- 提升下垂眼部- 重塑身體線條 (用於7mm/13mm修身治療頭)- 重點減少脂肪細胞 (用於7mm/13mm修身治療頭)

 • 17 oktober 2018 om 06:02
  Permalink

  今個夏天 去Starbucks嘆齊亞洲風味 Marie Claire (HK) Edition 今時今日,總有一間Starbucks在你左近。但小編有些朋友常說︰「我都唔飲咖啡,關我咩事?」如果你都有這個想法,真的要改了。因為Starbucks將於今個夏天,推出多款亞洲風味美食。無論你喜歡日本菜

 • 17 oktober 2018 om 21:53
  Permalink

  介紹肌膚保養系列中的潔顏産品。

 • 21 oktober 2018 om 20:35
  Permalink

  由全球生長因子與胜肽韓國廠商CAREGEN研發,利用美國專利「KP7-4胜肽技術」,獨特滲透配方提供高穩定、高滲透、高效能的胜髮環境,模擬人體生髮機制,目的使頭皮、毛囊恢復健康及作用活性,重啟生髮系統。DR CYJ髮胜肽療程的治療原理為 利用複合活性成分配方恢復毛髮平衡, 根據生態生物工程原理研發, 關鍵胜肽名為KP7-4,結合了七種專利胜肽, 實驗證明能有效模擬「人體胜髮因子」,掌握育髮四關鍵:毛囊強健、減緩異常落髮、強化髮根、供給毛囊血管營養,模擬毛髮循環機制,同時減緩異常落髮及強化髮根。DR.CYJ髮胜肽不含藥性且無副作用,能有效促進增髮

 • 27 oktober 2018 om 20:50
  Permalink

  曖昧調情抑或想追求你?男生對妳有好感的10個表現Relationship 戀愛SundayMore 「曖昧讓人受盡委屈,找不到相愛的證據,何時該前進,何時該放棄,連擁抱都沒有勇氣」。主動出擊前,就看看他對妳有沒有以下 好感 表現,再作決定吧!

 • 23 november 2018 om 19:57
  Permalink

  England Under-21s manager Gareth Southgate believes this summer’s Toulon tournament will be an ‘invaluable’ experience for his players, considering the way they have dominated their European Championship qualifying group. Gareth Southgate believes experience of playing teams from outside Europe will be key for England’s Young Lions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!