Dit jaar toch echt 2.900 zonnepanelen op voetbalstadion ADO

AMSTERDAM – Dit jaar komen er toch echt zonnepanelen op het dak van het Kyocera-stadion, het voetbalstadion van ADO Den Haag. De club heeft met de gemeente en Eneco een contract ondertekend.

Dit meldt ADO Den Haag zaterdag. Een exacte deadline wordt niet gegeven. De planning is om zo’n 2.900 zonnepanelen van sponsor Kyocera, die ook zonnepanelen maakt, op het dak te plaatsen.

In het begin van 2014 was nog het streven om voor het einde van het jaar de 2.900 zonnepanelen te plaatsen op het dak van het voetbalstadion. Dit was een initiatief van zo’n 8 bedrijven, maar door onbekende redenen ging het plan niet door. Onder andere het inmiddels failliete Oskomera was daar bij betrokken.

Deze keer is Eneco ook betrokken bij het project. Het energiebedrijf gaat de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie doen. De gemeente Den Haag stelt het dak beschikbaar.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Jaarverbruik van 200 huishoudens

Jaarlijks gaan de zonnepanelen ongeveer 600.000 kilowattuur zonnestroom opwekken, het equivalent van het jaarverbruik van 200 huishoudens. Hiermee wordt de uitstoot van 272 ton Co2 bespaard.

Algemeen Directeur ADO Den Haag Jan Willem Wigt: “We waren vorig jaar bij de intentieverklaring al enorm enthousiast, hebben ook zeker een stimulerende rol gespeeld tussen alle betrokken partijen; het kan ons niet snel genoeg gaan dat de panelen er echt zijn en stroom kunnen gaan opwekken voor onze omgeving.”

Steeds meer voetbalclubs krijgen zonnepanelen op hun daken. Zo hebben de Amsterdam Arena van Ajax en de Euroborg van FC Groningen al zonnepanelen. Verder zijn er plannen om enkele duizenden zonnepanelen te plaatsen op de voetbalstadions in Zwolle, UtrechtAlkmaar en Volendam

Lees ook: Zonnepanelen op voetbalstadions: de 3 grootste installaties

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!