Duitsland wil optreden tegen goedkope Chinese zonnepanelen

AMSTERDAM – De Duitse minister van Milieu, Peter Altmaier, wil een anti-dumpingprocedure starten tegen goedkope Chinese zonnepanelen. Volgens Altmaier ontbreekt er een eerlijke markt voor Duitse producenten.

Dit vertelt de minister in een interview met de Duitse zender ZDF. Eerder verklaarde Altmaier al dat hij zou onderzoeken of een Europees importtarief kan worden ingesteld.

Duitse paneelfabrikanten hebben het zwaar te verduren door de enorme concurrentie vanuit China. Chinese branchegenoten produceren op grotere schaal en goedkoper waardoor de prijs van zonnepanelen enorm is gedaald de afgelopen jaren.

Importtarief op Chinese panelen

Onder leiding van het Amerikaanse concern Solarworld wisten paneelproducenten daar een importtarief op Chinese panelen voor elkaar te krijgen. Volgens Frank Asbeck, topman van Solarworld, verdienen de Chinese bedrijven geen cent op de zonnepanelen, maar maakt de overheid het verschil goed.

Een importtarief of een onderzoek naar dumpingpraktijken kan slecht uitpakken voor Europese consumenten. In de VS zijn naar verluidt sommige panelen met 250 procent in prijs gestegen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Gerhlicher Solar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!