Elon Musk wil ook gigafabriek voor zonnepanelen

AMSTERDAM – De Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk, bekend van het succesvolle Tesla, wil een gigafabriek voor zonnepanelen opzetten in de Verenigde Staten.

Elon Musk aan een tekentafel
©: OnInnovation

Dit schreef hij op het blog van SolarCity, het bedrijf waar hij de grootste aandeelhouder in is.

Om een enorme productielocatie voor zonnepanelen op te zetten is onlangs Silevo overgenomen. Silevo is een productiebedrijf van zonnepanelen met een hoge efficiëntie. Met deze technologie wil Musk de enorme fabriek opzetten.

“We praten met de staat New York over het bouwen van een eerste fabriek”, aldus Musk. “Met een capaciteitsdoel van meer dan 1 gigawatt in de volgende 2 jaar wordt het 1 van de grootste productielocaties voor zonnepanelen in de wereld.”

Nog grotere locaties

Musk zegt nog grotere locaties te willen bouwen in de jaren daarna. Hij zegt te verwachten dat de zonnesector in de VS de komende jaren fors zal groeien naar minstens 10 gigawatt zonne-energie per jaar.

Eerder maakte Musk al bekend een enorme fabriek te willen bouwen om lithium-ionbatterijen te maken voor Tesla. Volgens Musk zouden een fabriek voor zonnepanelen en voor batterijen synergievoordelen kunnen opleveren.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!