Eneco België organiseert groepsaankoop zonnepanelen voor 300.000 klanten

AMSTERDAM – Eneco België is van plan om een groepsaankoop van zonnepanelen te organiseren voor 300.000 klanten van het bedrijf.

Dit smeldt Eneco. 

Ook consumenten die niet klant zijn bij het bedrijf, 1 van de grootste energieleveranciers van het land, kan meedoen aan de groepsaankoop.

Het plan is om de actie in fases in verschillende gebieden te starten. Als eerste gaat de groepsaankoop in West-Vlaanderen van start. Het streven is om zo’n 1.000 huishoudens enthousiast genoeg te krijgen over zonnepanelen.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de actie en krijgen na 22 juni aan aanbod. De leverancier van de zonnepanelen is Gutami Solar. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen zou rond de 8 jaar zijn.

“Men heeft vandaag te vaak het idee dat zonnepanelen niet meer interessant zijn omdat de subsidiëring werd stopgezet, maar door de daling van de aankoopprijzen zijn die subsidies nu zelfs niet meer nodig om van zonnepanelen een interessante en duurzame investering te maken”, aldus Christophe Degrez, CEO van Eneco België. 

In België exploiteert Eneco al een groot aantal windmolens en zonnepaneelsystemen. Zo heeft het bedrijf 78 windturbines en 115 installaties zonnepanelen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!