EU begint onderzoek naar Chinese dumppraktijken

AMSTERDAM – De EU is een onderzoek begonnen naar dumppraktijken van Chinese paneelfabrikanten. Dit gebeurt op aangeven van Europese fabrikanten die hier eerder om hadden gevraagd.

Chinese ingenieurs inspecteren Chinese zonnepanelenDit meldt de Europese Commissie donderdag. De EC gaat onderzoek doen naar de import van zonnepanelen en de onderdelen hiervan zoals zonnecellen en zonnewafers.

Volgens de EC is dit een van de grootste onderzoeken naar het dumpen van importen ooit. In 2011 werden zonnepanelen en onderdelen ter waarde van ongeveer 21 miljard euro geïmporteerd uit China.

Vragenlijst

Het onderzoek bestaat onder andere uit een vragenlijst die de EU stuurt naar betrokken partijen, waaronder Chinese fabrikanten, Europese branchegenoten en importeurs.

Belangrijke overweging  voor de EC is de zogenaamde ‘Union interest test’. Hierbij wordt gekeken naar de gevolgen voor de Europese economie als er wel importtarieven worden ingesteld. Hierdoor gaan consumenten waarschijnlijk meer betalen voor zonnepanelen.

De Europese fabrikanten zijn verenigde in EU ProSun, waar meer dan 20 Europese fabrikanten bij zijn aangesloten. Samen produceren ze meer dan 25 procent van alle paneelproductie in de EU.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Suntech

8 gedachten over “EU begint onderzoek naar Chinese dumppraktijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!