Gratis op te halen bij DSM: Folie om zonnepanelen efficiënter te maken

AMSTERDAM – Chemieconcern DSM gaat gratis folie plaatsen bij eigenaren van zonnepanelen om de panelen beter te laten renderen

zonnecelfolie van Solar Excel op een zonnepaneel
©: ABN Amro

Voor het kosteloos plaatsen van de folie stelt het bedrijf als voorwaarde dat een deel van de verbeterde opbrengst van het paneel naar DSM gaat.

Dit vertelt Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, in een interview met het Financieele Dagblad.

De folie komt binnenkort op de markt en zorgt voor een hoger rendement van zonnepanelen doordat er minder zonlicht wordt weerkaatst.

Inkoppertje

De constructie moet de keuze voor de folie een inkoppertje maken voor paneeleigenaren. “Normaal zijn ze wat voorzichtig, maar nu hoeven zeniets te doen. Wij brengen de folie aan, het kost niets, en als een bedrijf ervanaf wil halen we het weer weg”, aldus Sijbesma.

DSM is serieus met het nieuwe verdienmodel, maar benadrukt ook dat het goed is voor de duurzame prestaties van het concern

Kleine paneelsysteem

Eigenaren van kleinere paneelsystemen komen waarschijnlijk niet in aanmerking voor het model. DSM gaat zich vooral richten op grotere uitbateren van zonnepanelen waarbij een licht hoger rendement ook veel verschil maakt.

De folie is afkomstig van het Limburgse SolarExcel dat vorig jaar werd overgenomen door DSM.

780 gedachten over “Gratis op te halen bij DSM: Folie om zonnepanelen efficiënter te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!