Friese ontwikkelaar wil 350.000 zonnepanelen plaatsen bij Sappemeer

UTRECHT – Zonneparkontwikkelaar Power Nederland uit Dokkum wil een zonnepark van 350.000 zonnepanelen ontwikkelen bij het Groningse Sappemeer.

Dit zegt directeur Symen Jellema tegenover Dagblad van het Noorden. De eigenaren van de grond waar het project moet komen zouden akkoord zijn.

Ook de overheden zouden positief tegenover het plan staan, maar er wordt nog niets geschreven over vergunningen en de essentiële subsidie.

Volgens Powerfield zelf gaat het met 115 hectare om het grootste zonnepark van West-Europa worden, hoewel er bij Bordeaux een zonnepark is op een oppervlakte van 250 hectare dat 1 miljoen zonnepanelen heeft.  

Eigen zonnepanelenfabriek

Jellema denkt een eigen zonnepanelenfabriek nodig te hebben om alle benodigde zonnepanelen te produceren. Hij zou hier ook kijken naar de provincie Groningen.

Powerfield heeft een reeks vooral noordelijke projecten in ontwikkeling, maar daadwerkelijke realisatie is bij alle zonneparken afhankelijk van het binnenhalen van subsidie. Voor dit jaar is er een grote pot subsidie beschikbaar en maken zonneparkontwikkelaars veel kans.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!