Geen groen licht provincie Noord-Holland voor zonnepark Den Helder

AMSTERDAM – De provincie Noord-Holland heeft het plan van de Belgische ontwikkelaar Ecorus om een zonnepark van bijna 20.000 zonnepanelen te plaatsen niet goedgekeurd.

Een zonnepark
©: Windwärts Energie GmbH

Dit bevestigt Frans Latjes, directeur bij de Nederlandse tak, tegenover de Groene Courant.

“Wij zijn nog niet officieel op de hoogte gesteld maar hebben het via de gemeente vernomen”, aldus Latjes. Ecorus zou ongeveer 6 miljoen investeren in het zonnepark met een vermogen van 5 megawatt.

De directeur benadrukt dat de gemeente heeft aangegeven door te gaan met gesprekken met de provincie om het project alsnog te realiseren.

Woningstichting

Ecorus is al bezig om zonnepanelen te plaatsen op woningen van Woningstichting Den Helder in de Noord-Hollandse stad. Naar verwachting wordt 7 tot 8 miljoen geïnvesteerd in ongeveer 20.000 zonnepanelen. Huurders kunnen tot 100 euro besparen met de panelen.

Verder heeft het bedrijf als doelstelling om minimaal 50 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van zonnepanelen op daken en van zonneparken.

“Daarnaast wordt gekeken in hoeverre we lokale initiatieven op het gebied van zonneweides kunnen helpen met kennis en financiering. We hebben gemerkt dat er veel goede initiatieven zijn die strandden. We willen graag de helpende hand uitsteken.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!