Gelderland krijgt een van de grootste zonneparken van Nederland

AMSTERDAM  – Gemeente Bronckhorst heeft toestemming gegeven voor het opstarten een van de grootste zonne-energieproject van Nederland.

Een zonnepark van dichtbijHet park van ongeveer 7 hectare wordt het grootste recreatieve solarpark van het land. Behalve de enorme afmeting is het park ook uitzonderlijk gezien de bijzondere attributen die er te vinden zijn.

Zo worden er onder meer kunstbomen geplaatst met zonnepanelen als bladeren. In de vijvers zullen zonnepanelen drijven en daarnaast kunnen er elektrische auto’s opgeladen worden. Jaarlijks kunnen ongeveer zeshonderd huishoudens draaien op de energie die het park oplevert.

Financiële middelen 

Het park is een initiatief van IQ-SOLAR.COM, NL Green Label en Green Spread. Zij hebben een projectplan opgesteld. Hoewel er al mooie ideeën zijn bedacht ontbreken de financiële middelen nog. 

De totale kosten worden geraamd op 4,4 miljoen euro en de gemeente is niet van plan te investeren. De initiatiefnemers gaan op zoek naar investeerders, onder andere via crowdfunding, en dragen het financiële risico. 

Voorbeeldfunctie 

De bedoeling van het park is dat het een voorbeeldfunctie heeft voor de rest van het land. Wethouder Arno Spekschoor: “Het wordt een visitekaartje voor Bronckhorst en Hengelo. Bovendien levert het werkgelegenheid op en draagt het project bij aan de ambitie van de regio Achterhoek om in 2030 energieneutraal te zijn.” 

In Limburg zijn plannen voor het grootste zonnepark van Nederland. Dit project moet 80.000 zonnepanelen krijgen en kan daardoor 5500 huizen van stroom voorzien. 

Gerelateerde artikelen 

Foto Copyrighe: Windwärts Energie GmbH

8 gedachten over “Gelderland krijgt een van de grootste zonneparken van Nederland

 • 16 oktober 2018 om 18:15
  Permalink

  彰化.30元真材實料手作蘿蔔糕@華山路蘿蔔糕 – 吃喝玩樂.fifi的小確幸 – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 彰化的米製品算是小有名氣…,除了焢罵本之外…,菜桃跪也是其中一絕…,

 • 18 oktober 2018 om 11:28
  Permalink

  極致輕盈水感,輕透無負擔的水潤鏡光唇釉

 • 19 oktober 2018 om 22:34
  Permalink

  OneCaratBeauty【香港美容KOL】: Scott Herman 【香港美食】英式戀舊半島酒店下午茶The Peninsula Afternoon Tea Hong Kong Review OneCaratBeauty【香港美容KOL】: 【香港美食】英式戀舊半島酒店下午茶The Peninsula Afternoon Tea Hong Kong Review OneCaratBeauty【香港美容KOL】

 • 23 oktober 2018 om 00:07
  Permalink

  Ellanse洢蓮絲(依戀詩)是一款荷蘭與英國共同研發的的新型真皮填充劑,是由30的25-50微米(µm)的聚己內酯(polycaprolactone, PCL)完美微型正圓晶球,以及70的PBS-生物降解材料(carboxymethylcellulose, CMC)製成的凝膠體,這些成分都是通過FDA(美國食品藥品監督管理局)和歐洲CE認證的安全成分,在人體內水分和二氧化碳作用下可以完全被分解吸收和排出的安全物質,對人體不會產生過敏反應,因此治療前不需經過敏檢測,在使用上幾乎不產生副作用。

 • 11 november 2018 om 06:59
  Permalink

  ALAN BIGGS AT EWOOD PARK: Blackburn needed an own goal from Luke Hyam, making his first Rotherham start on loan from Ipswich, to continue Paul Lambert’s strong start as manager. Blackburn 1-0 Rotherham: Luke Hyam own goal keeps Rovers’ run going while Neil Redfearn’s side remain stuck in the mire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!