Geluidswal langs N11 gunstige plek voor zonnepanelen

AMSTERDAM – De geluidswal langs de provinciale weg de N11 bij Alphen aan den Rijn is een gunstige plek om zonnepanelen te plaatsen.

Dit meldt het college aan de gemeenteraad. De gemeente gaat het plan nu verder uitwerken.

Er is genoeg ruimte op de geluidswal om met zonnepanelen voor 107 huishoudens aan zonnestroom op te weken, gerekend met een verbruik van 3.500 kilowattuur. Een precies aantal panelen wordt niet gegeven.

Hoe de opzet voor het project er verder uit gaat zien ligt nog open. Er moet onder andere gekozen worden of het project ontwikkeld wordt door bijvoorbeeld commerciële partijen of een lokale energiecoöperatie. Ook het financiële plaatje moet nog worden berekend.

Duizenden vierkante meters aan zonnepanelen

Alphen aan den Rijn gaat inspiratie op doen bij een vergelijkbaar project vlakbij Rotterdam. Hier werd onlangs na 3 jaar een vergunning afgegeven voor enkele duizenden vierkante meters aan zonnepanelen op een geluidswal.

“Een zonnewand bij de geluidswal langs de N11 is een goede stap op weg naar een energieneutrale gemeente”, aldus Alphen aan den Rijn. “Het zorgt ook voor een duurzame uitstraling van de gemeente en inspireert inwoners en bedrijven om ook op zonne-energie over te gaan.”

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!