Gemeente Utrechtse heuvelrug onderzoekt zonneparken

AMSTERDAM – De gemeente Utrechtse Heuvelrug doet onderzoek naar het plaatsen van een zonnepark in de gemeente. Het doel is om 300 hectare aan zonnepanelen te bouwen.

Een zonnepark in NederlandDit meldt het AD vrijdag. Met 300 hectare, ongeveer een procent van het gebiedsoppervlak van de regio, wordt voldaan aan het doel om in 2035 energieneutraal te zijn, volgens VVD-wethouder Bert Homan.

Niet alleen zonneparken worden overwogen, maar ook zonnepanelen op de taluds van snel- en spoorwegen.

Vergunningprocedure

De gemeente wil bekendmaken dat al 1 aanvraag is gedaan door een bed & breakfast voor toestemming om 25 zonnepanelen te plaatsen op het terrein. Andere aanvragen wil de gemeente niet openbaar maken.

Om al deze plannen mogelijk te maken wordt het komende halfjaar een vergunningprocedure bedacht. Volgens Homan loopt de gemeente voorop met de plannen in Nederland, maar hij overziet hiermee de zonneparken bij Azewijn in Gelderland en bij Ouddorp aan Zee in Zeeland.

Foto copyright: Conergy

5 gedachten over “Gemeente Utrechtse heuvelrug onderzoekt zonneparken

 • 19 oktober 2018 om 20:33
  Permalink

  KERASTASE 卡詩 【黑鑽逆時系列】黑鑽逆時玫瑰香氛露 Le Parfum en Huile的商品介紹 KERASTASE 卡詩,黑鑽逆時系列,黑鑽逆時玫瑰香氛露 Le Parfum en Huile

 • 26 oktober 2018 om 17:20
  Permalink

  MENTHOLATUM 曼秀雷敦 【Acnes藥用抗痘系列】Acnes防曬抗痘隔離霜SPF50的商品介紹 MENTHOLATUM 曼秀雷敦,Acnes藥用抗痘系列,Acnes防曬抗痘隔離霜SPF50的詳細商品介紹,有網友推薦最新1296篇化妝品使用心得分享,還有提供通路訊息、試用機會、優惠訊息與相關報導等相關資訊。

 • 20 november 2018 om 19:36
  Permalink

  Our scout is a top football expert who attends matches each week searching for the next star. Here, we look back at a brilliant year for our man ahead of another busy transfer window… The Secret Scout special: The best young players unearthed in 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!