Gemeenteraad Purmerend akkoord met zonnepark van 24.000 zonnepanelen

AMSTERDAM – De gemeenteraad van Purmerend is akkoord gegaan met de bouw van een zonnepark van 24.000 zonnepanelen op een lokaal bedrijventerrein.

Een zonnepark dat wordt gebruikt door Apple
C: Activ Solar

Het college kan nu een omgevingsvergunning afgeven voor het project, Solar Campus Purmerend genaamd. Voorwaarde is wel dat de grond voor de komende 17 jaar wordt gehuurd.

De 24.000 zonnepanelen worden volgens de planning geplaatst op bedrijventerrein Baanstee-Noord op een terrein van 8,5 hectare groot. Het park zal naar verwachting 1500 huishoudens van duurzame stroom kunnen voorzien.

Financiering

“Het project geeft een tijdelijke en duurzame invulling aan deel van het bedrijventerrein en sluit daarmee goed aan bij het gemeentelijk milieubeleid”, aldus de gemeente.

Het Volendamse bedrijf Alleco Energy is initiatiefnemer van het project.  Gerrit Tol, directeur Alleco legt tegenover de Groene Courant uit hij verwacht binnen enkele weken de omgevingsvergunning voor het project te krijgen.

Subsidie SDE+

Met de vergunning kan hij subsidie vanuit de SDE+ aanvragen. Eerst was het plan om omwonenden te laten participeren via een postcoderoossysteem. Hierbij kunnen omwonenden in naburige postcodes van het zonnepark met een korting op de energiebelasting investeren in het project.

“Toch bleek dat beperkt. De postcoderoos is hier te klein. Het werd niet haalbaar”, legt Tol uit. Hij verwacht in november subsidie te kunnen aanvragen in de laatste rondes van de SDE+. “We zijn optimistisch.” Voorzichtig verwacht hij in de tweede helft van 2015 met de bouw van het park te kunnen beginnen. “Streefdatum voor start van de productie is altijd januari 2016 geweest.”

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!