Ghana krijgt een van de grootste zonneparken ter wereld

AMSTERDAM – In Ghana komt het grootste zonnepark van Afrika te staan. Het project, ter waarde van 400 miljoen dollar, zal zelfs het op 3 na grootste zonnepark ter wereld als het klaar is.

Zonnepanelen op een gebouw in AfrikaHet Britse bedrijf Blue Energy heeft de opdracht verkregen. Tegen het einde van 2013 wordt begonnen met de bouw in het westen van Ghana.

De naar verwachting 630.000 zonnepanelen hebben een opgeteld vermogen van 155 megawatt en het park komt waarschijnlijk in 2015 operationeel.

Het park zal als eerste gebruikmaken van het feed-in tarief dat Ghana heeft opgesteld in 2011. Het land heeft als doelstelling om in 2020 11 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

Zonnepanelen

Douglas Coleman, projectmanager voor het park, vertelt tegenover The Guardian het bedrijf expliciet heeft gekozen voor zonnepanelen en geen spiegels zoals veel wordt gebruikt bij csp-centrales in het noorden van Afrika.

Zonnepanelen werken namelijk op licht terwijl de csp-spiegels werken met direct zonlicht. Hierdoor leveren de zonnepanelen nog steeds energie op de ongeveer 100 bewolkte dagen in Ghana.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Nuon

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!