Griekenland geadviseerd om virtueel zonne-energie te verkopen

AMSTERDAM – Griekenland moet ‘virtueel’ zonne-energie gaan verkopen aan andere Europese landen. Hierbij betalen landen niet direct voor energie die ze afnemen, maar wordt het een groene investering die ervoor zorgt dat landen zelf de doelstellingen voor schone energie halen.

“Het is een erg creatieve manier om landen die weinig toegang hebben tot hernieuwbare energie te helpen toch de doelstellingen voor schone energie te laten halen”, zo verklaart Alex Papalexopoulos, energieconsultant betrokken bij het project, tegenover persbureau Bloomberg.

Geen enorme investeringen

Dit plan zorgt ervoor dat er geen enorme investeringen nodig zijn in energienetten. Landen zoals Italië, die moeite hebben te voldoen aan groene doelstellingen kunnen van deze opzet profiteren.EU-landen hebben zichzelf ten doel gesteld om in 2020 20 procent van hun energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

Griekenland investeert 20 miljard euro in het Helios project. In 2050 moet hier 10 gigawatt aan zonne-energie worden gewonnen. “Het potentieel aan zonne-energie is hoger in Griekenland dan in welke Europees land dan ook”, aldus Papalexopoulos.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

5 gedachten over “Griekenland geadviseerd om virtueel zonne-energie te verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!