Groen licht voor 24.000 zonnepanelen op huurwoningen Haarlemmermeer

AMSTERDAM – Er is groen licht gegeven voor 24.000 zonnepanelen op huurwoning in Haarlemmermeer. Het lokale energiebedrijf Tegenstroom heeft 4 partijen uitgezocht die de zonnepanelen gaan plaatsen.

Dit meldt directeur Andrea van der Graaf van Tegenstroom tegenover de Groene Courant.

Al eerder werden de plannen voor het enorme project bekendgemaakt, maar nu is ook bekend dat de aanbesteding rond is.

Naast het vinden van de 4 partijen, die pas op een later moment bekend worden gemaakt, is er ook geen bezwaar gemaakt tegen het project.

Investering van 10 tot 12 miljoen

Bewoners in de regio worden vanaf nu officieel benaderd in fases. Tegenstroom was hier al mee begonnen in Rijsenhout toen de prijs voor die regio duidelijk was.

Voor alle zonnepanelen is een investering nodig van 10 tot 12 miljoen euro. Tegenstroom heeft hiervoor met garantie van de gemeente een lening afgesloten bij de Bank Nederlandse Gemeenten. De panelen worden geplaatst op woningen van woningstichting Ymere.

In totaal wordt er gehoopt op 3.000 aanmeldingen Alle panelen samen zouden 5 miljoen kilowatuur  aan zonnestroom per jaar moeten opwekken.

Vast bedrag per maand

Per huis wordt een aanbod gedaan om 8 zonnepanelen te plaatsen. Hiervoor betalen de huurders een vast bedrag per maand aan Tegenstroom. Door het nemen van zonnepanelen besparen de bewoners 45 euro op hun energierekening.

Aan het proefproject in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch, gestart eind 2013, doet meer dan de helft van de huurders mee. Er liggen daar inmiddels 536 panelen op de daken van 67 woningen.

Interesse andere regio’s

Tegenstroom heeft voor de aanbesteding alle woningen verdeeld in 7 percelen. Elke installateur heeft 1 tot 2 percelen gekregen. Van der Graaf legt uit dat dit is gedaan om te voorkomen dat 1 partij de hele opdracht zou binnenslepen.

Ze legt verder uit dat veel partijen uit andere regio’s interesse hebben getoond in het project. Vanuit onder andere Friesland, Apeldoorn en het Groene Hart is Van der Graaf om advies gevraagd.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

5 gedachten over “Groen licht voor 24.000 zonnepanelen op huurwoningen Haarlemmermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!