GroenLinks Zeeland stelt vragen over terugleververgoeding zonnepanelen Delta

AMSTERDAM – De lokale fractie van GroenLinks in Zeeland heeft vragen gesteld over de terugleververgoeding die energieconcern Delta rekent bij eigenaren van zonnepanelen.

Zonnepanelen op een dak van een huurwoning
©: Tegenstroom

Zaterdag kwam een overzicht van Gaslicht.com naar buiten over hoe energieconcerns de zonnestroom bij sommige klanten verrekenen met de energierekening.

4 energieleveranciers, Delta, Electrabel, Energiedirect.nl en NLE zouden tegen ongunstige tarieven de zonnestroom verrekenen. Particulieren lopen hierdoor tientallen tot honderden euro’s mis.

Stimuleringsbeleid voor zonne-energie

Leen Harpe van GroenLinks vraagt nu het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland of zij bekend waren met dit beleid en hoe dit te rijmen is met een stimuleringsbeleid voor duurzame energie.

De fractievoorzitter vraagt van het bestuur van de provincie dat er bij Delta wordt aangedrongen het huidige beleid bij te stellen.

Zonnepanelen aantrekkelijke investering

De consumenten die benadeeld worden maken gebruik van dag- en nachtstroom. Hierbij mogen de energiebedrijven zelf bepalen hoe zij de geleverde zonnestroom verrekenen met de energierekening.

Normaliter wordt geleverde zonnestroom verrekend met de prijs die de consument zelf ook betaalt voor stroom, ongeveer 23 cent. Dit maakt zonnepanelen een aantrekkelijke investering voor veel particulieren.

Lees ook: ‘Bezitters zonnepanelen benadeeld door sommige energieconcerns’ | Vergelijking Gaslicht.com

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!