Groot-Brittannië wil vermogen zonne-energie verachtvoudigen

AMSTERDAM – De Britse minister van Energie, Greg Barker, denkt dat Groot-Brittannië het huidige vermogen aan zonne-energie kan verachtvoudigen tegen 2020.

Zonnepanelen in een stellingVolgens Barker moet 20 gigawatt aan zonne-energie mogelijk zijn tegen het einde van dit decennium, zo meldt persbureau Bloomberg. Eind juni was er nog voor 2,4 gigawatt geïnstalleerd in het land.

De Britse overheid heeft als doelstelling om 10 gigawatt te halen en de minister zegt met bedrijven te overleggen hoe die doelstelling gehaald kan worden. “Ik denk dat we zelfs nog sneller en verder kunnen”, aldus Barker.

Forse weerstand

“Samen met veel mensen in de industrie denk ik dat 20 gigawatt aan zonne-energie niet alleen wenselijk is maar ook mogelijk binnen het komende decennium.”

De Britse overheid heeft op dit moment al te maken met forse weerstand tegen het plaatsten van windmolens en de het beheersen van de energieprijzen die zijn gestegen door meer hernieuwbare energie.

Barker benadrukt dan ook dat bij het plaatsen van nieuwe zonne-installaties rekening moet worden gehouden met de publieke opinie en de visuele impact. 

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Foto copyright: Conergy

5 gedachten over “Groot-Brittannië wil vermogen zonne-energie verachtvoudigen

 • 19 oktober 2018 om 09:19
  Permalink

  Beauty Lifting Ampoules 10 x 2ml Product Description產品的保養粒子分解到最小狀態 ,易於吸收 針對性強 , 活性穩定 , 成品純度高 , 存活期長 ,在不開封的情況下 , 活性成分可存活多年 微小的活性成份 ,可在極短的時間內為深層細胞補充營養.用法:每天使用,潔面後,啪開安瓶,先將半支精華均勻塗抹全面,待精華全部吸收後再將餘下半支精華塗抹全面,吸收後可以搽上面霜。可以配合微針或導入機使用。 免責聲明

 • 6 november 2018 om 00:01
  Permalink

  Jurgen Klopp claimed the future of Philippe Coutinho was now out of his hands and a decision for the Liverpool board. Coutinho lodged a transfer request in attempt to force Barcelona move. Liverpool boss Jurgen Klopp concedes Philippe Coutinho’s future is out of his hands as he looks to force move to Spanish giants Barcelona

 • 27 februari 2019 om 17:48
  Permalink

  Read our in-depth iPhone XS Max review
  Read our hands-on iPhone XR review
  link
  Read our hands-on Apple Watch 4 review
  iPhone XS price and release date
  iPhone XS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!