Groot zonnepark van 11 MW in Emmen

AMSTERDAM – Er komt mogelijk een enorm zonnepark van 10,8 megawatt bij Rundedal in de Drentse gemeente Emmen. Het gemeentebestuur en de ontwikkelaar hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. 

Dit meldt ontwikkelaar SolarEnergyWorks (Solar-EW) woensdag. Het zonnepark gaat een oppervlakte van 190.000 vierkante meter omvatten, het equivalent van ongeveer 38 voetbalvelden, en produceert naar verwachting genoeg stroom voor 3.000 huishoudens. 

Emmen stelt de grond beschikbaar en heeft toegezegd den omgevingsvergunning “spoedig” af te handelen. Solar-EW gaat de subsidie aanvragen en de onderzoeken aansturen. 

Bij dit project maakt Solar-EW gebruik van dunne-film zonnepanelen van het Amerikaanse First Solar. Deze zonnepanelenfabrikant ontwikkelt zelf ook zonneparken en heeft 1 van de grootste zonneparken ter wereld gebouwd. First Solar zorgt ook voor de financiering voor het project. 

Zonnepark in gemeente Groningen

Vaak worden in Nederland geen dunne-film zonnepanelen gebruikt, maar panelen van silicium kristallijne. Volgens Solar-EW zijn deze conventionele panelen uitontwikkeld en bieden de dunne film zonnepanelen de beste opbrengst. 

Onlangs werd ook al een project van 10,8 megawatt van Solar-EW aangekondigd in de gemeente Groningen. Dit park heeft al wel subsidie gekregen van het Rijk. 

Momenteel is Solar-EW met meerdere gemeentes in gesprek over de realisatie van grotere Solar Parken, zoals in Emmen of Groningen. Vanaf 2015 zullen er in Nederland meerdere parken van tussen de 5 megawatt en 15 megawatt worden gebouwd. 

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!