Grootste steenkoolproducent ter wereld wil nog eens 800 MW extra zonne-energie

UTRECHT – Coal India, de grootste producent van steenkool ter wereld, stelde al eerder 200 megawatt aan zonne-energie te willen plaatsten, maar voegt daar nog eens 800 megawatt aan toe.

Dit meldt de Indiase zakenkrant Economic Times.

In eerste instantie konden aannemers al inschrijven op 200 megawatt aan zonneparken. Daar komt de extra 800 megawatt bij. Coal India is van plan om met alle projecten tegelijk te beginnen.

De dalende kosten van zonne-energie zouden Coal India ertoe hebben besluiten de opdracht te vergroten. De zonnepanelen zijn bedoeld om de CO2-uitstoot van het bedrijf verlagen.

Milieuvriendelijke insteek

De milieuvriendelijke insteek klinkt misschien vreemd. Steenkool is één van de meest vervuilende fossiele brandstoffen, maar Coal India heeft altijd benadrukt zelf niet de steenkool te verbranden.

Het bedrijf erkent wel dat bij de mijnbouw luchtvervuiling ontstaat en met de zonnepanelen moet dit voor een deel worden gecompenseerd Het concern stopt omgerekend ongeveer 629 miljoen euro in het project

Het gaat om een reeks zonneparken die in verschillende delen van het land moeten komen. Het mijnbouwconcern heeft al 2,2 megawatt aan zonnepanelen op 2 vestigingen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!