Grootste thermische zonnecentrale ter wereld operationeel

AMSTERDAM – De grootste thermische zonnecentrale ter wereld in de woestijn van Californië heeft voor het eerst stroom geleverd aan het energienet. Het enorme project staat nu op het punt genoeg stroom voor 140.000 huishoudens te produceren.

De Ivanpah zonnecentrale in de woestijn van CaliforniëDit melden de ontwikkelaars van de Ivanpah-zonnecentrale, BrightSource Energy en NRG Energy. Samen met Google zijn zij ook de eigenaren van de centrale.  

“Gegeven de omvang en de complexiteit van het project was het erg belangrijk dat we deze mijlpaal succesvol zouden halen”, aldus Tom Doyle, topman van de zonnetak van NRG.

100.000 zonnespiegels 

De centrale wekt stroom op door met 100.000 spiegels zonlicht te concentreren op een toren. In die toren wordt door de enorme concentratie zonlicht stoom opgewekt dat weer gebruikt wordt om een turbine aan te drijven.

Ivanpah heeft 3 van zulke torens en bestrijkt ruim 1400 hectare land in een uithoek van Californië. De centrale heeft in totaal een vermogen van 392 megawatt. 

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Ivanpah

7 gedachten over “Grootste thermische zonnecentrale ter wereld operationeel

 • 16 oktober 2018 om 21:24
  Permalink

  CLINIQUE 倩碧線上購物官網。瀏覽Clinique倩碧官方網站,了解更多線上購物、護膚、彩粧、香氛及禮品詳情。通過過敏性測試,百分百不含香料。

 • 23 oktober 2018 om 01:07
  Permalink

  用CO2激光完美的波長與熱作用比例,強大的熱作用可以使陰道粘膜中的膠原纖維、彈性纖維、網狀纖維及有機基質大量增生重塑;CO2的微脈管作用原理使陰道血管重建,血流量增加,細胞功能活躍,進而使陰道緊緻,分泌作用增強、敏感度提高,使陰道恢復年輕、健康狀態。

 • 21 november 2018 om 07:29
  Permalink

  The new Premier League season has finally arrived, and with it comes the hopes and expectations of many. Sportsmail’s PETER CROUCH casts an expert eye over each team in the top flight division. Liverpool to threaten Manchester City’s crown while Wolves will feature as dark horses: Peter Crouch’s 2018-19 Premier League team-by-team guide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!