Half miljoen voor crowdfundingplatform Zonnepanelendelen.nl

AMSTERDAM – Crowdfundingplatform ZonnepanelenDelen.nl heeft zelf een half miljoen opgehaald. Een particulier en stichting DOEN investeren in het platform.

Dit meldt het platform woensdag.

Sinds de start van ZonnepanelenDelen is er 900.000 euro geïnvesteerd in onder andere een installatie op een boerderij en op een school.

Voor een zonnepark van maar liefst 7.000 zonnepanelen werd een bedrag van 1,5 miljoen euro gezocht. Later werd dit verlaagd naar 750.000 euro. Inmiddels is er bijna 200.000 euro financiering opgehaald voor dit project.

Oprichter Sven Pluut:“Er is een groeiend aantal burgers en gebouweigenaren die graag zonne-energie projecten willen realiseren. Ons platform helpt ze hierbij en organiseert de financiering via crowdfunding. Ook zorgen we gedurende de looptijd van een project voor de administratie en geven we de leden inzicht in de hoeveelheid opgewekte energie.”

“Wij investeren in Zonnepanelendelen, omdat zij ervoor zorgen dat duurzame energie voor iedereen toegankelijk wordt”, aldus Alexander van der Have, programmamanager stichting Doen. 

“Particulieren, maar ook burgers die samen een energiecoöperatie opzetten of pandbewoners die zich verenigen kunnen via het platform bijdragen aan de financiering en realisatie van lokale duurzame zonne-energie projecten. Juist de decentrale aanpak van het platform werkt goed.”

Lees ook: Crowdfundingplatform zonneparken van start met project in Breda

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!