Hanergy boekt mogelijk verlies na kwijtraken grote order moederbedrijf

AMSTERDAM – Hanergy Thin Film Power (HTF), boekt mogelijk een verlies in de eerste helft van dit jaar nadat het een grote order van moederconcern Hanergy Holding verloor.

Dit meldde het bedrijf op zondag. HFT zal de omzet naar verwachting zien dalen naar zo’n 200 miljoen Hongkong dollar (23,2 miljoen euro), een afname van maar liefst 90 procent.

Volgens jaar werd in de eerste 6 maanden een omzet gedraaid van 3,2 miljard Hongkong dollar en een winst van 1,7 miljard Hongkong dollar.

HTF levert de apparatuur waarmee Hanergy Holding zonnecellen maakt. In 2014 gingen 62 procent van de leveringen van HTF naar het moederbedrijf. Hanergy Holding verkoopt ondertussen de zonnepanelen weer aan het dochterbedrijf.

Vraagtekens

 

Er worden vraagtekens gezet bij deze opzet. De toezichthouder op de beurs van Hongkong is een onderzoek gestart naar de methode. HTF heeft voorgesteld om alle banden met het moederbedrijf te schrappen om te voldoen aan de eisen van de toezichthouder.

De zonnepanelen komen onder andere terecht bij Ikea, dat met Hanergy samenwerkt bij de verkoop van panelen in de vestigingen van het Zweedse meubelconcern. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!