Hanergy Thin Film moet 2.000 banen schrappen

AMSTERDAM – Hanergy Thin Film (HTF) gaat 2.000 banen schrappen nadat het concern in de eerste helft van dit jaar de resultaten met 90 procent zag dalen.

De slechte cijfers lagen al in de lijn der verwachting. Hanergy, dat via moederbedrijf Hanergy Group zonnepanelen levert aan Ikea, kreeg met annuleringen van grote orders te maken.

Het gehele concern gaat op de schop. Zo worden er 5 nieuwe bedrijfsonderdelen gecreëerd die ervoor moeten zorgen dat op een aantal kernmarkten wordt geconcentreerd.

Nederland

Hanergy verkocht in de eerste helft van het jaar 800 systemen met dunne zonnepanelen, waar het bedrijf zich in specialiseert, in Groot-Brittannië, Nederland en Zwitserland. Verder werden er 222,9 megawatt aan pv-modules verscheept.

Hanergy Thin Film levert apparatuur en zonnepanelen aan moederbedrijf Hanergy Group die weer levert aan derde partijen. In de afgelopen 6 maanden werd een verlies van 59,3 miljoen Hongkong dollar geboekt, vergeleken met een windt van 1,68 miljard Hongkong dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!