Hillary Clinton belooft 500 miljoen zonnepanelen in VS tegen 2020

AMSTERDAM – Hillary Clinton doet de belofte dat er 500 miljoen zonnepanelen zijn geïnstalleerd in de Verenigde Staten tegen 2020. Omgerekend moet de totale capaciteit stijgen naar 140 GW.

Dit is een enorme opgave. Zou het Clinton lukken, dan zou dat een toename van 700 procent betekenen in de geïnstalleerde capaciteit zonne-energie binnen 4 jaar.

De presidentskandidaat van de Democraten stelde verder dat 10 jaar nadat zij haar intrek neemt in het Witte Huis er genoeg groene stroom wordt opgewekt om elk huishouden van elektriciteit te voorzien.

Deze 2 doelstellingen zijn de eerste van een reeks maatregelen die Clinton wil invoeren als onderdeel van haar klimaatbeleid. Zo wil ze verder subsidies en belastingvoordelen voor groene energie effectiever maken.

Tijdens de bekendmaking van deze maatregelen deelde ze ook nog een sneer uit naar Republikeinen die twijfelen aan klimaatverandering. “Het is moeilijk te gevolgen dat er mensen zijn die president willen worden, die de wetenschap achter klimaatverandering weigeren en ons er liever aan herinneren dat zij zelf geen wetenschapper zijn in plaats van te luisteren naar de mensen die dat wel zijn”, aldus Clinton.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!