Ikea begint verkoop zonnepanelen in Nederland

AMSTERDAM – Ikea Nederland start na succesvolle testen in Groot-Brittannië ook de verkoop van zonnepanelen in Nederland.

Een Ikea vestigingDinsdag, vandaag, begint de verkoop van panelen bij de Ikea-vestiging in Haarlem.

Tot en met de zomer  van 2015 wordt het aanbod gefaseerd geïntroduceerd in de Nederlandse Ikea-winkels.

Als indicatie van de prijs werd bij de presentatie van de panelen bekendgemaakt dat voor een systeem van 2,50 kilowattpiek, 20 zonnepanelen, ongeveer 5.192 euro wordt betaald, includief btw. Hier zit ook installatie bij en allerlei diensten zoals een onderzoek aan het huis zelf door Hanergy.

Exclusief BTW komt het bedrag uit op 4.400 euro. Een dergelijk systeem moet per jaar 2.380 kilowattuur gaan produceren. Offertes worden op maat gemaakt en kunnen afwijken per huishouden.

Dunne-film zonnecellen

Ikea werkt samen met het Chinese Hanergy, dat zich specialiseert zich in zogenaamde dunne-film zonnecellen. Deze zonnecellen zijn goedkoper te maken, maar produceren ook minder stroom vergeleken met ‘gewone’ zonnepanelen.

Bijna een jaar geleden introduceerde Ikea zonnepanelen bij 17 Britse vestigingen. Daar kostte een systeem met een vermogen van 3,36 kilowatt ongeveer 5.700 pond, inclusief installatie.

Eind september werd bekendgemaakt dat Ikea ook in Nederland zonnepanelen aan de man gaat brengen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!