‘Importbelasting op panelen kost 400.000 Chinese banen’

AMSTERDAM – De extra importbelasting die de EU heft op Chinese zonnepanelen kost de Chinese zonnesector maar liefst 400.000 banen.

Zonnepanelen worden geïnstalleerd op een dakDit stellen Chinese media. Eerder verklaarden Europese tegenstanders van de belasting al dat in de EU ruim 200.000 banen verloren zouden gaan.

Chinese zonnepaneelproducenten zouden de Europese markt vaarwel zeggen, volgens de China Daily. De opstapelende onzekerheid die de Europese markt met zich meebrengt weerhoudt de Chinese spelers hier nog aanwezig te zijn.

Protectionisme

Volgens Chinese kranten zou de importbelasting verder een teken zijn dat Europa meer neigt naar protectionisme door de angst die het heeft voor China.  De Global Times ziet een bevestiging hierin van de machtige positie die China heeft in de wereld.

De huidige belasting van 11,8 procent is tijdelijk en geldt tot augustus. Tot dan hebben Europese en China de tijd om tot een overeenkomst te komen. Naar verwachting komt die er ook. Beide grootmachten hebben geen belang bij een handelsoorlog. 

Gerelateerde artikelen 

5 gedachten over “‘Importbelasting op panelen kost 400.000 Chinese banen’

 • 17 oktober 2018 om 09:44
  Permalink

  有關脂肪幹細胞、抽脂手術、脂肪存活、存活、自體脂肪移植、自體脂肪注射、全臉補脂、自體脂肪隆乳等一些詳細敘述或似是而非或有爭議的事項。

 • 17 oktober 2018 om 20:50
  Permalink

  自體脂肪移植、自體脂肪隆乳、隆乳手術、抽脂手術等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 26 oktober 2018 om 14:47
  Permalink

  【瘦身】戰勝年後脂肪大魔王 ♥♥ 超簡單。自製生薑泡澡減肥法 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 有人從過年之後就沒瘦下來嗎>'''''''''&a

 • 19 november 2018 om 22:14
  Permalink

  Newcastle are continuing to watch Anderlecht’s Aleksandar Mitrovic ahead of a proposed January bid. Club scouts previously watched the 20-year-old against Galatasaray in the Champions League. Newcastle eye up Anderlecht forward Aleksandar Mitrovic as Alan Pardew looks to strengthen his attacking options

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!