Installateurs vrezen enorm banenverlies door Chinese paneelbelasting

AMSTERDAM – De installatiebranche vreest dat er duizenden banen zullen verdwijnen als de EU doorzet met een extra importbelasting op Chinese zonnepanelen.

Een zonnepark van dichtbijDit meldt brancheorganisatie UNETO-VNI. Deze roept daarom ook op om het instellen van een importheffing te voorkomen.

Volgens voorzitter Titia Siertsema van UNETO-VNI komt een importheffing op Chinese zonnepanelen op een zeer ongelukkig moment.

“Zonnepanelen leveren installateurs de laatste tijd veel extra werk op in een markt die hard wordt getroffen door de crisis in de bouw.” UNETO-VNI verwacht echter dat aan de marktgroei een einde komt als de Europese Unie een importheffing instelt.

Prijsgevoeligheid

Siertsema wijst op de prijsgevoeligheid van zonnepanelen bij consumenten. Woningbezitters die twijfelen aan de aanschaf van zonnepanelen wijzen daarbij op de lange terugverdientijd en de te hoge aanschafprijs.

Siertsema: “Dankzij de beschikbaarheid van Chinese zonnepanelen daalt de prijs echter al jaren en is de terugverdientijd teruggebracht tot 6 à 7 jaar. Een importheffing werpt ons weer jaren terug in de tijd.”

“De terugverdientijd gaat hierdoor omhoog, terwijl we net op het punt staan om grid parity te bereiken, het punt waarop stroom uit zonnepanelen dezelfde prijs heeft als stroom uit het stopcontact.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Windwärts Energie GmbH

3 gedachten over “Installateurs vrezen enorm banenverlies door Chinese paneelbelasting

  • 17 oktober 2018 om 01:11
    Permalink

    睫毛膏沒卸乾淨 當心引發「紅眼病」 @ 察爾斯大夫 美麗殿堂 Dr. Charles Meridien Palace :: 痞客邦 :: 睫毛膏沒卸乾淨 當心引發「紅眼病」 作者:健康醫療網/記者梁以辰報導 健康醫療網 – 2014年11月10日 (健康醫療網/記者梁以辰報導) 睫毛膏對眼睛產生的影響多數人都不知

  • 25 oktober 2018 om 22:48
    Permalink

    乾裂甩皮的嘴唇有誰愛?秋冬天只塗潤唇膏也沒用! 3招找回水嫩接吻唇 Marie Claire (HK) Edition ig@yuuuuukko_ 秋冬天最容易感到乾燥的其中一個部位就一定是嘴唇,沒有一個水潤的嘴唇真的很困擾,不但怎麼塗唇妝也不好看,而且男朋友看到那個乾裂的嘴唇心中也是不禁汗顏一下,所以今天就來學

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!