Italiaanse topman: Geen financiële problemen bij Solland Solar

AMSTERDAM – Er zijn geen financiële problemen bij Solland Solar. Hoewel het concern opereert in een moeilijke industrie zijn er geen negatieve financiële resultaten en het bedrijf heeft ook geen schuld bij de bank.

Dit stelt de topman van Solland Solar, Massimoa Pugliese, in een persbericht.

Hij reageert hiermee op eerdere berichten dat de fabriek al 3 weken niet produceert en dat de werknemers wachten op salaris. Vakbonden zouden vrezen voor faillissement.

De directeur geeft toe dat de fabriek op dit moment op een minimumniveau draait en dat de salarissen voor april enkele dagen te laat zijn betaald, maar er zouden grote kansen liggen voor de fabriek.  

Chinese partij

Het bedrijf zou dicht bij een overeenkomst met een Chinese partij zijn om zonnecellen te produceren voor de Amerikaanse markt.  De komende weken wordt een overeenkomst geformaliseerd, aldus Pugliese.

Dit moet de capaciteit van de fabriek vergroten naar 300 megawatt en het aantal werknemers verdubbelen van 90 naar 190.

Gok

Vorig jaar leek het nog goed te gaan bij Solland. De productiecapaciteit werd uitgebreid van 100 megawatt naar 150 megawatt. Massimo Pugliese, topman bij Pufin, verklaarde toen dat er meer vraag naar Europese zonnepanelen was door de handelsrestricties op goedkope Chinese zonnepanelen.

“Ik concludeer dat mijn gok heeft afbetaald.”, aldus Pugliese toen. “Onze ‘Made in Europe’ zonneproducten worden beloond tegenover de oneerlijke concurrentie van Chinese producten dankzij het langverwachte antidumpingbeleid van de Europese Unie.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!