‘Japan en China grootste groeimarkten zonne-energie’

AMSTERDAM – Door de snelle ontwikkeling van de zonne-industrie in China en Japan zal in de tweede helft van 2013 de wereldwijde vraag naar zonne-energie met 22 procent toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Een opstelling zonnepanelen in JapanDit voorspelt het meest recente NPD Solarbuzz Quarterly rapport. Met deze stijging zal de markt voor zonnepanelen in heel 2013 uitkomen op een recordhoogte van 35,1 gigawatt.

Het rapport laat zien dat de wereldwijde behoefte naar zonnepanelen in het eerste half jaar van 2013 omgerekend 15 gigawatt bereikte, wat 9 procent meer is dan de vraag in het eerste half jaar van 2012.

China en Japan

Van die 15 gigawatt kwam 60 procent uit Duitsland, China, Japan en de Verenigde Staten. De NPD verwacht dat 45 procent van de vraag in de tweede helft van 2013 afkomstig zal zijn uit China en Japan.

De markt wordt traditioneel gedomineerd door Europa. In de tweede helft van 2012 was nog bijna de helft van de vraag afkomstig uit Europa. In de tweede helft van 2013 wordt verwacht dat het aandeel van Europese vraag is afgenomen naar 30 procent.

Gerelateerde artikelen 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!