Kamp zegt toe postcoderoosregeling te verbeteren

AMSTERDAM – Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft toegezegd de huidige opzet van het opwekken van zonne-energie via de postcoderoosregeling te onderzoeken en te verbeteren.

Systeem van zonnepanelen op een dak van een zwembad
©: Eneco

Dit verklaarde de minister woensdag tegenover de Tweede Kamer, zo meldt het Fnancieele Dagblad

Kamp zegt af te willen van een verplichte aparte grootverbruikersaansluiting op het net als er al een aansluiting is. Hierdoor kunnen sommige projecten tienduizenden euro’s uitbesparen.

Verder wil de minister het ook makkelijker maken voor ondernemers om mee te kunnen doen. Na de zomer wil Kamp nieuwe regelgeving opstellen

Samen zonne-energie uitbaten

Met de postcoderoosregeling, die voorkomt uit het Energieakkoord, kunnen burgers samen zonne-energie uitbaten met een korting op de energiebelasting van ongeveer 7 cent.

Voorwaarde is dat alle participanten in het project wonen in de postcoderoos, de aangrenzende postcodegebieden om de zonnepaneelinstallatie.

Vanuit de sector is er veel kritiek op de regeling. Het zou grotere projecten moeten stimuleren, maar bijkomende kosten en forse administratieve verplichtingen maken renderende projecten moeilijk.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!