Kansen voor strandpaviljoens met zonne-energie

AMSTERDAM – Alle strandtenten langs de Noordzee moeten hun bier ijskoud tappen op zonne-energie. Dit is de inzet van het project Solar Beach, een initiatief van Kim van Baaren, eigenaar van strandpaviljoen Rijk aan Zee in Wijk aan Zee.

De ondernemer zette onlangs zelf 11 zonnepanelen op zijn paviljoen. Met het project Solar Beach probeert hij een manier te ontwikkelen zodat ook andere strandtenten makkelijk zonne-energie kunnen oogsten.

Duurzame concepten

Van Baaren ontwikkelde het concept in samenwerking met Frank Kessel van Xspring, een ontwikkelaar van duurzame concepten.

In het project wordt houders van strandtenten aangeboden zonnepanelen te installeren op het dak. De ondernemers betalen dan nog wel voor de energieprijs, maar die zal lager zijn dan het tarief dat energiebedrijven rekenen. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Michael van den Bogaard

5 gedachten over “Kansen voor strandpaviljoens met zonne-energie

 • 16 oktober 2018 om 23:44
  Permalink

  豐盈水潤,造就柔嫩飽滿,滋潤有彈性、晶瑩煥白的肌膚。 乾性肌膚使用

 • 17 oktober 2018 om 22:12
  Permalink

  原來女生們都在買這些大牌子銀包!盤點各大品牌最受歡迎銀包款式! Marie Claire (HK) Edition 拆了利是了嗎?是不是有點心郁郁想要花出去呢? 如果你的利是總值不超過一萬元,大約有幾千的話,不妨考慮買個新銀包給自己吧!假如你在過去的一年的財運並不是太好,甚至可以用差來形容的話,跟據傳統說法你就真

 • 19 november 2018 om 11:03
  Permalink

  A peaceful religious protest has taken place outside Windsor Park in opposition to Northern Ireland’s first ever Sunday fixture on home soil. The hosts take on Finland in a Euro 2016 qualifier. Religious protests held outside Windsor Park as Northern Ireland stage first ever home match on a Sunday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!