‘Kritiek op inkoopacties zonnepanelen ingegeven door marktomstandigheden’

AMSTERDAM – De kritiek die sommige zonnepaneelleveranciers hebben op inkoopacties wordt vooral ingegeven door de sterk veranderende marktsituatie.

Zonnepanelen die worden geïnstalleerdDit verklaart de Noord-Hollandse gemeenten die meedoen aan SamenZonneEnergie, bij monde van de gemeente Heerhugowaard.

De lokale overheden zeggen, samen met de organiserende partij iChoosr, niet de markt te verstoren en oneerlijke concurrentie te veroorzaken.

Petitie tegen inkoopacties

Begin deze maand zijn paneelverkopers een petitie gestart tegen de inkoopacties van gemeentes. Verslechterende marktomstandigheden heeft gezorgd voor een toenemend aantal faillissementen in de sector.

Initiatiefnemer van de petitie is Jorrit Laan van paneelverkoper en installateur GreenyBros. Hij verklaart dat de gemeenten eigenlijk concurreren met zonnepaneelleveranciers met de inkoopacties. De petitie heeft inmiddels enkele honderden handtekeningen gekregen.

Enorme toename paneelaanbieders

Volgens de gemeenten zorgen andere factoren dan de inkoopacties voor de problemen van de paneelverkopers. Onder andere de enorme toename van aanbieders van zonnepanelen wordt aangehaald. Er zijn in Nederland nu naar schatting meer dan 1.000 serieuze verkopers.

Verder zouden ook onder andere het vervallen van de aanschafsubsidie voor zonnepanelen en de de stand van de economie de zonnesector parten spelen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Foto copyright: OregonDOT

6 gedachten over “‘Kritiek op inkoopacties zonnepanelen ingegeven door marktomstandigheden’

 • 17 oktober 2018 om 10:48
  Permalink

  AQUA LABEL 水之印 【晶透白系列】晶透白去黑精華 Bright White EX的商品介紹 AQUA LABEL 水之印,晶透白系列,晶透白去黑精華 Bright White EX

 • 17 oktober 2018 om 23:56
  Permalink

  CÉLINE IFC專門店正式開幕 推出特別版Classic手袋 – STYLE-TIPS.COM 經過逾半年的時間,Céline位於IFC的專門店終於正式開幕。新店…

 • 19 oktober 2018 om 20:38
  Permalink

  Bio-essence 碧歐斯 【水感舒緩系列】BIO水感舒緩無油卸妝水的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Bio-essence 碧歐斯,水感舒緩系列,BIO水感舒緩無油卸妝水

 • 26 oktober 2018 om 19:07
  Permalink

  3M 美妝品牌情報匯集 UrCosme (@cosme TAIWAN) 找品牌 3M 3M ,匯集了3M洗面乳,重點保養,身體防曬,臉部保養,小道具,NexcareTM草本抗痘系列

 • 5 november 2018 om 13:43
  Permalink

  Sportsmail brings you all the FA Cup fourth round news from around the grounds. Stay up to date with the news from Arsenal v Huddersfield, Wolverhampton v Stoke, Notts County v Man City and West Ham v Nottingham Forest. FA CUP LIVE: All the action from Arsenal v Huddersfield, Wolves v Stoke, Notts County v Manchester City and West Ham v Nottingham Forest –  as it happened

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!