Bouw 22.000 zonnepanelen bij Purmerend kan beginnen

UTRECHT – De bouw van een zonnepark van 22.000 zonnepanelen bij Purmerend kan van start gaan. De ontwikkelaar gaat deze vrijdag de huurovereenkomst tekenen met de gemeente.

Dit bevestigt ontwikkelaar Alleco aan de Groene Courant. Deze zomer worden de zonnepanelen geplaatst. 

Nadat eerder in 2015 al SDE+subsidie was verkregen staan alle lichten op groen voor het project van Alleco Solar Energy.

“Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt wethouder Mario Hegger. “Het zonnepanelenpark levert een enorme hoeveelheid duurzame energie op en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Met de komst van het zonnepanelenpark wordt onze gemeente dus nog duurzamer.”

5 miljoen kilowattuur

De 22.000 zonnepanelen worden volgens de planning geplaatst op bedrijventerrein Baanstee-Noord op een terrein van 8,5 hectare groot. Met een productie van naar verwachting 5 miljoen kilowattuur gaat het project net zoveel stroom gaan produceren als 1.400 huishoudens verbruiken. 

De zonnepanelen komen op een gedeelte van het bedrijventerrein dat nog niet bouwrijp is. De gemeente hoefde geen aanpassingen te doen en het zonnepark zit bedrijven die zich willen vestigen niet in de weg. 

In eerste instantie zou de bouw van het project eind vorig jaar beginnen en zouden er 24.000 zonnepanelen worden geplaatst. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!