Bouw laatste zonnecelkap Station Utrecht afgerond

AMSTERDAM – De nieuwe perronkap met zonnecellen op spoor 5 en 7 op Station Utrecht is opgeleverd. Samen met de zonnecellen op de daken van perrons 8/9 en 11/12 gaan de cellen energie leveren voor de verlichting, roltrappen en liften op het station.

Aannemer Strukton benadrukt in een persbericht dat het “slim werken” is omdat het treinverkeer door moest gaan. De nieuwe perronkappen zijn gemaakt van staal en lichtdoorlatend gebogen glas met daarin zonnecellen verwerkt.

De zonnecellen zijn geplaatst met Europes subsidie van Interreg. Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk en Nederland werken in een samenwerkingsverband aan de ontwikkeling  van duurzame stations.

Bekijk hier een video over het hele project:

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Strukton

5 gedachten over “Bouw laatste zonnecelkap Station Utrecht afgerond

 • 14 oktober 2018 om 21:51
  Permalink

  Ion Magnum 是一種最新的減脂儀器,可以快速燃燒掉你身體的脂肪 , 讓你不需要做大量的體育鍛煉 , 輕鬆方便的達到專業美體的效果。 效果: 通過將你體內的脂肪轉化成肌肉,輕鬆减掉你的體重和腰圍。25分鐘的理療比健身房幾個小時的運動效果還要好! 副作用/風險: 該設備已在美國食品藥品監督管理局注册,注册分類爲醫療器械I類,I類醫療器械就是指普通人使用安全性非常好且沒有任何風險的器械。 减脂過程: 减脂板會直接固定安放於你身體的目標减肥部位,通過特殊的信號,Ion Magnum會將該部位的脂肪燃燒轉化成肌肉。(注意:該設備與你在其他沙龍中瞭解的肌肉轉化設備是完全不同的。)療程: 要想取得而保持完美的效果,一個療程需要進行10次理療,每3-7天進行一次。維持理療可以每兩周進行一次。

 • 18 oktober 2018 om 22:25
  Permalink

  恢復肌膚狀態,使肌膚潔淨、滋潤和水嫩的洗面皂。

 • 19 oktober 2018 om 06:56
  Permalink

  BONANZA 寶藝 【專業沙龍系列】酵素冷膜 Zymo-excitative Membraneous的商品介紹 BONANZA 寶藝,專業沙龍系列,酵素冷膜 Zymo-excitative Membraneous92

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!