Lening en subsidie voor 5.000 zonnepanelen op Thialf

UTRECHT – Er is een lening en een subsidie beschikbaar gesteld om voor 2 miljoen euro 5.000 zonnepanelen te plaatsen op ijstempel Thialf.

Thialf zelf moet ook bijdragen, maar de kans dat de zonnepanelen er komen wordt door de financiering wel een stuk groter. Dit schrijft het Friesch Dagblad zaterdag.

De lening wordt beschikbaar gesteld vanuit het provinciale energiefonds F!uns Skjinne Fryske Enerzjy. De subsidie is afkomstig van de provincie Friesland.

Projectdirecteur Willen Jan van Elsacker voert nog onderhandelingen met de aannemer en kan daarom niks zeggen over het eventueel doorgaan van het project. De komende weken wil hij de overeenkomst rond krijgen. In maart moet worden begonnen met de installatie.

Met 5.000 zonnepanelen zou het vermogen oplopen tot 1,35 megawatt. Hiermee kan in een kwart van het stroomverbruik van Thialf worden voldaan. Streven is om de energierekening, die eerder nog zo’n 1,2 miljoen euro per jaar bedroeg, te halveren. Als onderdeel hiervan is ook een isolerende schil rond de ijsbaan geplaatst.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!