Leverancier van Ikea-zonnepanelen wil 1.500 winkels openen

AMSTERDAM – Hanergy, de Chinese leverancier van de zonnepanelen die bij Ikea in de winkel liggen, wil zelf 1.500 verkooppunten wereldwijd opzetten tegen 2017.

Dit meldde het concern. In China heeft het bedrijf al 60 ‘flagship stores’ opgezet en het bedrijf is van plan om dit tegen het einde van dit jaar te hebben uitgebreid met nog eens 300 vestigingen.

Het concern, dat steeds dominanter wil worden in de zonnesector, is de enige fabrikant van zonnepanelen die deze stap naar de consument maakt. Naast het openen van fysieke winkels, wil Hanergy zich focussen op een online klantenomgeving waar conventionele zonnepanelene en de dunnefilm panelen van Hanergy te koop staan.

Naast de verkooptak is Hanergy ook de productiecapaciteit fors aan het uitbreiden. Het concern wil fabrieken openen met een capaciteit van enkele honderden megawatts.

Hanergy-zonnepanelen zijn al te koop in enkele tientallen Ikea-winkels in Groot-Brittannië, Nederland en Zwitserland. Onlangs werd in Nederland het 11e verkooppunt van Hanergy in een Ikea-vestiging geopend. Hanergy vertelde eerder op een fors marktaandeel te rekenen door de samenwerking met Ikea.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!