Malaise zonnepanelen raakt Canadian Solar

AMSTERDAM – Canadian Solar heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 25,5 miljoen dollar gemaakt. Een jaar eerder verdiende het bedrijf nog 7,1 miljoen dollar.

Zonnepanelen van Canadian Solar in een weilandHet bedrijf zag de winstmarge verdampen, in lijn met de rest van de sector. De nettowinstmarge werd 0,9 procent negatief, tegen een positief marge van 5,2 procent een jaar eerder.

Omzet

De omzet daalde van 481,8 miljoen dollar, naar 348,2 miljoen dollar. Er werd voor 412 megawatt aan panelen verscheept. Voor het komende kwartaal verwacht het bedrijf tussen de 390 en 420 megawatt te leveren.

Canadian Solar heeft het hoofdkwartier in Canada staan, maar de productiefaciliteiten in China. Grootste risico voor het concern is dat Europa, na de VS, ook een importheffing gaat instellen op zonnepanelen. Eerder waarschuwde brancheorganisaties als dat een doodsteek kan betekenen voor de Chinese paneelsector.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Q-Cells

2 gedachten over “Malaise zonnepanelen raakt Canadian Solar

  • 21 oktober 2018 om 10:21
    Permalink

    KRYOLAN 歌劇魅影 【修飾】HD數位全效遮瑕膏 MICRO FOUNDATION CACHE 5的商品介紹 KRYOLAN 歌劇魅影,修飾,HD數位全效遮瑕膏 MICRO FOUNDATION CACHE 5

  • 4 november 2018 om 20:28
    Permalink

    Manchester United are not expected to move into the free transfer market for a replacement for injury victim Luke Shaw. The 20-year-old suffered a sickening double fracture to his leg on Tuesday. Marcos Rojo and Daley Blind to fill in for injured Luke Shaw with Manchester United not keen on adding to their squad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!