Merkies: ‘Chinese panelendump moet Europa niet verleiden tot handelsoorlog’

AMSTERDAM – Het milieu en de economie schieten niks op als de Europese Unie ervoor kiest om Chinese zonnepanelen met terugwerkende kracht te belasten.

Zonnepanelen van LDK Solar in Chinese fabriekDit stelt Europarlementariër Judith Merkies (PvdA) in reactie op berichtgeving van Reuters.

Afgelopen donderdag werd een registratieplicht ingesteld voor Chinese zonnepanelen. Dit wordt beschouwd als een voorbode van een extra heffing. Volgens Reuters worden de importbelastingen met terugwerkende kracht ingevoerd.

“De Chinese exportsector voor zonne-energie wordt sterk gesubsidieerd door de nationale overheid. Hierdoor kan het panelen tegen dumpprijzen op de wereldmarkt zetten. Het is goed dat de Europese Commissie deze ontwikkelingen met aandacht volgt, maar vuur met vuur bestrijden past niet bij de uitgangspunten van de Europese Unie”, aldus Judith Merkies.

“Acties tegen de Chinese paneeldumping mogen niet ingaan tegen onze eigen werkgelegenheid en niet ten koste gaan van ondernemers die al zonnepanelen hebben aangeschaft. Ook het milieu zal niets opschieten met een handelsoorlog rond zonnepanelen. Het is van het grootste belang dat de Europese Commissie snel de zorgen wegneemt, en dat ze met China naar een constructieve oplossing zoekt.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: LDK Solar

5 gedachten over “Merkies: ‘Chinese panelendump moet Europa niet verleiden tot handelsoorlog’

 • 18 oktober 2018 om 21:20
  Permalink

  悠斯晶花漾柚子花護手霜 – wenjie – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 護手霜是女性必備的保養單品,尤其是坐辦公室的人,待在冷氣房很容易乾燥,護手霜更是片刻不離身。悠斯晶花漾柚子花護手霜…,

 • 28 oktober 2018 om 05:48
  Permalink

  聖誕呃like必備 至潮party food Marie Claire (HK) Edition 臨近聖誕,大家預備好跟姊妹狂歡一晚了沒?派對除了需要大量酒精,當然不能少了精美又美味的派對食物,好讓跟姊妹們selfie,post上fb呃呃like。小編為你嚴選了數款最新推出的話題party foo

 • 9 november 2018 om 06:03
  Permalink

  DOMINIC KING AT SELHURST PARK: It was a small moment, but it was a perfect demonstration of his authority. The ball was hoisted towards Christian Benteke but Van Dijk was already in position. Why didn’t Manchester United push for Virgil van Dijk? Liverpool’s own Incredible Hulk is everything that Jose Mourinho wants in a defender

 • 19 november 2018 om 03:54
  Permalink

  A stunning brace from Philippe Coutinho compounded reigning champions Chelsea to a sixth league defeat of the season and kept up the pressure on manager Jose Mourinho. Chelsea 1-3 Liverpool Barclays Premier League RESULT: Philippe Coutinho brace helps pile pressure on Jose Mourinho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!