‘Mogelijk tot 900 zonnepanelen op ziekenhuis ’t Lange Land’

AMSTERDAM – ’t Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer krijgt mogelijk tot 900 zonnepanelen op het dak.

Ziekenhuis 't Lange Land in Zoetermeer
©: S.J. de Waard

Dit meldde het AD eerder op basis van en memo binnen de gemeente Zoetermeer. Er zou ook al een principeovereenkomst zijn voor de het installeren van de zonnepanelen.

Bij navraag van de Groene Courant verklaart een woordvoerder dat er inderdaad een onderzoek is naar een zonnecentrale, maar hij verwijst voor verder informatie door naar het ziekenhuis zelf.

Een voorlichtster van het ziekenhuis ontkent dat er al een overeenkomst. “We zijn ons aan het oriënteren op dit onderwerp. We hebben hiertoe een aantal verkennende gesprekken gevoerd met meerdere mogelijke leveranciers.”

Onderzoeksstadium

“In het vierde kwartaal van dit jaar nemen we een besluit over mogelijke realisatie.  Omdat we nog in het onderzoeksstadium zijn kiezen we ervoor om geen namen te noemen van de partijen met wie we de mogelijkheden onderzoeken.”

Eerder namen al het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem respectievelijk 625 en 660 zonnepanelen. Hiermee produceren ze genoeg voor bijna 100 huishoudens.

In Vlaanderen heeft een ziekenhuis maar liefst 2.000 zonnepanelen laten leggen op de parkeergarage. Dit vergde een investering van 1,2 miljoen door Ziekenhui Oost-Limburg.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!