Nederland tegen importbelasting Chinese zonnepanelen

AMSTERDAM – Het Nederlandse kabinet is tegen een importbelasting op Chinese zonnepanelen. Goedkope zonnepanelen zijn goed voor het milieu en creëren werkgelegenheid in Nederland.

Een fabriek waar Chinese zonnepanelen worden gemaaktDit verklaarde minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken in de Tweede Kamer.

Verder vindt Kamp het ook niet bewezen dat Chinese panelenfabrikanten ook echt panelen op de markt dumpen.

“Ze hebben de kostprijs van  Chinese zonnepanelen vergeleken met de kostprijs van zonnepanelen van de VS. De Chinese prijs is lager en dus is er sprake van dumping en dus moeten ze optreden . Ik ben het hier niet mee eens. Ik vind het niet aangetoond.”

Voorstanders van een importeheffing

Het kabinet gaat hiermee tegen de Europese lijn in. Vooral in Duitsland, waar veel paneelproducenten zijn te vinden, zijn veel voorstanders te vinden van een importheffing op goedkoper Chinese zonnepanelen.

Kamp denkt niet dat het zin heeft om druk uit te oefenen en de belasting, die kan oplopen tot 85 procent, tegen te houden. Een meerderheid van de lidstaten in de Europese Unie zou al voor de importheffing zijn.

Op achtergrond in gesprek treden 

De minister probeert daarom op de achtergrond lidstaten te overtuigen in het gesprek te treden met China. Kamp verwacht dat China ook maatregelen gaat nemen als de import op Chinese panelen wordt belast.

Onlangs protesteerden installateurs en importeurs in de zonnepanelenbranche tegen de mogelijke importheffingen. Volgens een onderzoek dat zij aanhaalden kost een extra belasting honderdduizenden banen in Europa.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  Suntech

4 gedachten over “Nederland tegen importbelasting Chinese zonnepanelen

 • 18 oktober 2018 om 07:19
  Permalink

  Aurora 歐若拉 【胺基酸香水沐浴露系列】繽紛花舞胺基酸香水沐浴露的商品介紹 Aurora 歐若拉,胺基酸香水沐浴露系列,繽紛花舞胺基酸香水沐浴露

 • 20 oktober 2018 om 16:55
  Permalink

  Rodial 【血竭緊膚系列】血竭緊膚晚霜 Dragon’s Blood Hyaluronic Night Cream的商品介紹 Rodial,血竭緊膚系列,血竭緊膚晚霜 Dragon’s Blood Hyaluronic Night Cream

 • 11 november 2018 om 02:59
  Permalink

  Jordan Henderson claims Brendan Rodgers has been able to significantly improve him during the manager’s short time at the club. The 22-year-old midfielder has been criticised since his Anfield switch. Rodgers is brilliant! Henderson hails Liverpool boss who has boosted maligned midfielder

 • 25 november 2018 om 08:17
  Permalink

  Welsh football’s governing body have ruled out an Englishman becoming the next Wales manager. FAW want to find their new boss before the draw for the new UEFA Nations League on January 24. Wales’ next boss will not be English, according to FAW… as the search for Chris Coleman’s successor continues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!