Nederlandse Quote 500-zakenman neemt failliet Duitse zonneconcern over

AMSTERDAM – De Nederlandse investeringsmaatschappij Sanderink, van multimiljonair Gerard Sanderink, neemt het failliete Duitse Wagner Solar over.

Zonnepanelemn en zonneboilers op een Duits huis
©: Wagner Solar

Sanderink neemt de merknaam over en 80 werknemers van Wagner, dat gevestigd is in de deelstaat Hessen. Specifieke details van de overname werden niet gegeven.

“Dit is een groot succes, want het was moeilijk om te werken in de huidige moeilijke marktomstandigheden”, aldus curator  Jan Markus Plathner.

“Alleen door de bereidheid van alle partijen om concessies te doen waren we in staat om deze herstructurering door te voeren en daarmee de meerderheid van de banen te garanderen.”

‘Harde strijd’

Wagner gaat op in Dutch Solar Systems, een dochterbedrijf van Sanderink. Brigitte van Egten, directeur bij Dutch Solar Systems, gaat ook leiding geven aan het Duitse bedrijf.

“We zijn erg blij dat er na een harde strijd succes is”, aldus Brigitte van Egten. Ze legt uit dat ze al lange tijd zakelijke relaties had met Wagner Solar en dat ze daarom overtuigd is van de kwaliteit van de producten.

Geschat vermogen van 430 miljoen

Wagner werd in 197 opgericht, maar moest in april van dit jaar uitstel van betaling aanvragen.  Het concern specialiseert zich zonne-energie en zonnewarmte voor huishoudens en andere gebouwen. Via dochterbedrijven is Wagner ook actief in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Noord-Amerika.

De investeringsmaatschappij van Sanderink is internationaal actief in software, infrastructuur, milieutechnologie en groene energie. Gerard Sanderink is 1 van de rijkste zakenmannen in Nederland met een geschat vermogen van 430 miljoen euro in 2013 waarmee hij in de top van de Quote 500 staat.

7 gedachten over “Nederlandse Quote 500-zakenman neemt failliet Duitse zonneconcern over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!