Nederlandse onderzoekers presenteren zonnecellen van de toekomst

Vooraanstaande professoren van Nederlandse universiteiten presenteren op 8 november tijdens de Sunday de zonnecellen van de toekomst. Het congres staat in het teken van het versnellen van innovaties.

‘Er bestaat geen twijfel dat zonnepanelen de toekomst van het energiesysteem volledig zullen veranderen, maar we moeten niet vergeten dat het de efficiëntie en de prijs van zonnecellen zijn die snelheid van integratie van zonnepanelen in de samenleving bepalen’, vertelt Miro Zeman, professor aan de TU Delft. Zeman houdt zich aan deze Nederlandse universiteit al sinds 1990 bezig met onderzoek naar zonnecellen. Tijdens de Sunday zal Zeman de laatste ontwikkelingen op het gebied van kristallijn siliciumzonnecellen (red. de meest gebruikte zonneceltechnologie ter wereld) uiteenzetten.

‘Diverse bedrijven en onderzoekscentra hebben recentelijk kristallijn siliciumzonnecellen met een efficiency van meer dan 25 procent gedemonstreerd. De volgende generatie zonnecellen zal dan ook een recordefficiëntie kennen.’

Lees het hele artikel hier op SolarMagazine.nl…

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!