Nederlands bedrijf bouwt eigen fabriek voor zonnepanelen in West-Brabant

AMSTERDAM – Het Nederlandse Orange Solar Power gaat een eigen productielocatie voor zonnepanelen bouwen. De geplande fabriek in West-Brabant krijgt een productiecapaciteit van maar liefst 280.000 zonnepanelen.

Dit meldt het bedrijf donderdag. Het concern investeert ongeveer 5 miljoen euro in de locatie die op termijn werk moet gaan bieden aan 60 mensen. 

De fabriek wordt in fases gebouwd. Eerste stap is om een productielijn te bouwen met een capaciteit om 15 megawatt aan zonnepanelen per jaar te produceren. Dit biedt werk aan 15 mensen. 

Eind dit jaar moet de fabriek zijn uitgebreid waardoor er nog eens een productiecapaciteit van 55 megawatt wordt toegevoegd. 

Revival van productie zonnepanelen in Nederland 

Topmannen Guust Verpaalen en Walter van Loon noemen de plannen een “revival” voor de productie van zonnepanelen in Nederland, maar ook in Europa. 

De fabriek gaat standaardzonnepanelen produceren, maar ook zogenaamde Monoflex modules, flexibele zonnepanelen met speciale eigenschappen. 

Orange Solar laat nu nog zonnepanelen maken in Europese fabrieken met zonnecellen uit onder andere Taiwan. Als de eigen fabriek operationeel is, worden de verkochte zonnepanelen alleen nog in Nederland gemaakt met voornamelijke Europese onderdelen. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!