Nederlandse Solar Systems slachtoffer van Duitse subsidiebezuinigingen

AMSTERDAM – Het Nederlandse bedrijf S&R  Solar Systems uit ’s-Heerenberg is failliet verklaard. Door een verandering in de Duitse subsidieregelgeving kon het bedrijf de rekeningen niet meer betalen. De 20 werknemers verliezen hun baan.

Het bedrijf was vooral gericht op de Duitse markt, zo vertelt curator Mike Timmer tegenover De Gelderlander. Solar Systems maakte complete systemen om zonnepanelen te installeren op daken.

Ondernemer Fred Reulink had het bedrijf in 2009 gesticht uit zijn voorgaande onderneming Syntronixs, producent van hulpmiddelen voor chipfabrikanten, dat door de crisis een andere tak van sport moest zoeken.

Nieuwe medewerkers

In het najaar van afgelopen jaar leek het nog goed te gaan met Solar Systems. Het bedrijf had een omzet van ruim 17 miljoen euro en was nog op zoek naar 10 nieuwe medewerkers.

Duitsland besloot in december zo snel mogelijk te bezuinigen op de subsidievoor zonne-energie. Door de genereuze mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen was de Duitse markt uitgegroeid tot een van de grootste in Europa.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

5 gedachten over “Nederlandse Solar Systems slachtoffer van Duitse subsidiebezuinigingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!