Netbeheerders zien vermogen zonne-energie groeien naar 455 MW

AMSTERDAM – De Nederlandse netbeheerders hebben het totale geregistreerd vermogen van zonnepanelen zien groeien naar 455 MW tot september.

Zonnepanelen die worden geïnstalleerdDit meldt Netbeheer Nederland op basis van de aanmeldingen die particulieren doen op de website energieleveren.nl.

Het vermogen is in de afgelopen 2 maanden met 32 procent gestegen. Bij het laatste meetmoment in juli was er nog 347 megawatt aan vermogen geïnstalleerd.

Het aantal zonnestroominstallaties is tussen juli en september met 14,8 procent gestegen van 92.233 installaties naar 106.998 systemen. Het gemiddelde vermogen per systeem is gestegen van 3,7 kilowatt naar 4,7 kilowatt, naar schatting bijna 20 panelen.

Zonnepanelen voor asbest

Een woordvoerder van Netbeheer Nederland bevestigt tegenover de Groene Courant dat de regeling ‘Zonnepanelen voor Asbest’ een verklaring is voor de enorme stijging. 

Met dit systeem worden boeren gestimuleerd om daken met asbest te laten vervangen en zonnepanelen te installeren op het nieuwe dak. Verder zorgde waarschijnlijk ook gewoon extra aandacht voor zonne-energie voor een toename, aldus de voorlichter. 

Benadering van totale vermogen 

Het vermogen dat wordt geregistreerd bij energieleveren.nl is een benadering van het totale vermogen in Nederland. Aanmelding door paneeleigenaren op de website is vrijwillig, hoewel de netbeheerders registratie wel stimuleren zodat ze het energienet beter in de gaten kunnen houden.

Het is vooralsnog niet bekend welk percentage van de particulieren zich aanmeldt op de website, zo verklaarde Netbeheer Nederland eerder al tegenover de Groene Courant.

Windmolens en waterkrachtinstallaties 

Publicaties van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn nauwkeuriger, maar de laatste melding gaat over de cijfers tot 2012. Toen was er 340 megawatt aan zonne-energie geïnstalleerd in Nederland.

De netbeheerders registreren niet alleen zonnepanelen, maar ook andere systemen zoals bijvoorbeeld windmolens, en biogas- en waterkrachtinstallaties. Het totale vermogen steeg van 2.770 megawatt in juli naar 2.861 megawatt in september.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: OregonDOT

5 gedachten over “Netbeheerders zien vermogen zonne-energie groeien naar 455 MW

 • 18 oktober 2018 om 19:22
  Permalink

  belif 【臉部保養-精華液系列】千葉玫瑰活妍能量精露的商品介紹 belif,臉部保養-精華液系列,千葉玫瑰活妍能量精露

 • 23 oktober 2018 om 03:06
  Permalink

  ~100 預防高危致癌的 HPV 16、18 型號 (可減低 70 患子宮頸癌的風險) ~100 減低引致生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 的 HPV 6、11 型的感染 (可減低超過 90 患生殖器官濕疣的風險) HPV4合1子宮頸癌疫苗 Gardasil HPV病毒會感染人類的皮膚及黏膜,一般會透過性接觸及親密的皮膚接觸而受到感染,是一種男性與女性都可能感染的常見病毒。可感染身體各個部位的HPV超過100種,當中有部份的HPV類型可影響生殖器部位,導致生殖器疣(genital warts) 、子宮頸細胞異常(abnormal cervical cells) ,甚至子宮頸癌 (cervical cancer)。 4合1 HPV 子宮頸癌疫苗,覆蓋4種高危HPV病毒:6、 11、16及18型(約70的子宮頸癌由HPV16和HPV18病毒引致),有助預防子宮頸癌、外陰癌、陰道癌及生殖器官濕疣

 • 6 november 2018 om 21:03
  Permalink

  Jermaine Beckford was spared the abuse even his manager had predicted after his decision to hand in a transfer request. Leeds United 1 Wycombe Wanderers 1: Jermaine Beckford is brought back down to earth

 • 23 november 2018 om 10:53
  Permalink

  Patrice Evra says his Manchester United team-mates want to claim the Quintuple and become legends. And the left back believes their defensive line gives them the confidence. Manchester United star Evra hungry for Quintuple – and getting one over on Mourinho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!