Noord-Hollandse woningstichting wil zonnepanelen plaatsen op 4.000 woningen

UTRECHT – Woningstichting Kennemer Wonen wil op zo’n 4.000 woningen zonnepanelen plaatsen. Voor de huurders spiegelt de corporatie een forse kostenverlaging voor.

“Het is moeilijk in te schatten hoeveel een huishouden kan besparen”, zegt directeur Dick Tromp.  “Dat hangt af van het gebruik. Maar het kan zomaar tussen de twee- en vierhonderd euro per jaar schelen.”

“Dan ga je dus richting een (ruime) halve maand huur. Maar ook het duurzame karakter van deze geste past bij Kennemer Wonen. Het is de bedoeling dat in 2022 de woningen van Kennemer Wonen gemiddeld energielabel B hebben.”

870 personenauto’s

“Het plaatsen van de zonnepanelen versnelt het behalen van dit doel. Met vierduizend woningen bespaar je 2,6 miljoen kg CO2 per jaar, wat neerkomt op de uitstoot van 870 personenauto’s.”

Begin 2017 start het project. Het plaatsen van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door derden. De verwachting is iedere werkweek 25 installaties te verrichten. Het plaatsen van een installatie met maximaal 6 zonnepanelen duurt gemiddeld één dag.  

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!