Ook in 2015 zonnepanelen op 600 huizen Twentse woningcorporatie

AMSTERDAM – Nadat al in 2014 al 600 huurwoningen van de Twentse woningcorporatie Domijn van zonnepanelen werden voorzien, wil de stichting ook het komende jaar op nog eens 600 woningen zonnepanelen plaatsen.

Inmiddels zijn de eerste 200 woningen al voorzien, zo meldde Domijn. Huishoudens besparen hierdoor jaarlijks 100 tot 275 euro op hun woonlasten.

Domijn doet de investering voor de huurders. Hiervoor betaalt de huurder een extra bedrag, maar netto is de verhuurder minder geld kwijt omdat de besparing op de energierekening groter is dan de huurverhoging.

“Ook in 2015 willen we 600 woningen voorzien van zonnepanelen. Huurders hebben zelf de keuze of ze zonnepanelen laten plaatsen”, aldus Peter Sinnema, adviseur duurzaamheid bij de woningstichting.

De woningcorporatie werkt inmiddels samen met een andere woningstichting in de regio en de gemeente Enschede om alle huurwoningen in de stad te verduurzamen. Hiervoor worden per week 50 tot 60 huurders benaderd, wat gemiddeld 35 nieuwe contracten oplevert.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!