Ook NLE blijkt eigenaren zonnepanelen niet te benadelen

AMSTERDAM – Ook energieleverancier NLE lijkt eigenaren van zonnepanelen niet te benadelen. Het concern reageert op informatie die Gaslicht.com afgelopen weekend had vrijgegeven.

Zonnepanelen op een dak
©: Ministerie van Economische Zaken

NLE noemt de berichtgeving vanuit Gaslicht.com “feitelijk onjuist” en zegt het onzorgvuldig en “zelfs schadelijk” te vinden.

“Gaslicht.com heeft onder hoge tijdsdruk en zonder bevestiging van NLE af te wachten gepubliceerd, in welke publicatie een verkeerde interpretatie door Gaslicht.com is opgenomen.”

Een woordvoerster van NLE legt tegenover de Groene Courant uit dat het bedrijf enkele uren had om op een e-mail van Gaslicht.com te reageren.

Lees hier hoe NLE saldeert 

‘Zogenaamd onafhankelijk advies’

“De conclusie van het artikel is een, niet geheel belangeloos, advies van Ben Woldring om direct over te stappen”, aldus NLE.

NLE-oprichter Harald Swinkels hekelt ook de rol van de media.  “Wij maken ons inmiddels erg veel zorgen over het feit dat sommige prijsvergelijkingssites steeds vaker via de media een platform krijgen om consumenten over te laten stappen via hun website, op basis van zogenaamd ‘onafhankelijk’ advies.”

Pagina met vergelijkingen aangepast

Eerder haalde ook energieconcern Delta al uit naar Gaslicht.com en de media-aandacht die de vergelijkingssite kreeg met de uitspraken over het ‘ongunstig’ salderen bij sommige bedrijven.

Gaslicht.com heeft inmiddels de pagina waar de vergelijkingen tussen het salderingsbeleid van de verschillende energieconcern wordt gemaakt aangepast. Bij de 2 andere bedrijven die werden beschuldigd ‘ongunstig’ te salderen, EnergieDirect en Electrabel, is nu geen informatie meer te vinden.

De vergelijkingssites verklaarde dinsdag tegenover de Groene Courant dat het de informatie van energieleveranciers meerdere keren had gecheckt. Ook waren er voorbeelden van situaties naar de bedrijven toegestuurd. Een woordvoerster van Gaslicht.com stelde dat energiebedrijven zelf erg onduidelijk waren over het salderingsbeleid.

Lees ook: Delta: klant krijgt juist gunstige prijs voor zonnestroom | ‘Bezitters zonnepanelen benadeeld door sommige energieconcerns’ | GroenLinks Zeeland stelt vragen over terugleververgoeding zonnepanelen Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!